СВЯТКУВАННЯ 50-ОЇ РІЧНИЦІ ІСНУВАННЯ БОНДІАНИ

8 жовтня 2012

П’ЯТНИЦЯ, 5 ЖОВТНЯ

Всесвітній День Джеймса Бонда



В п’ятницю, 5 жовтня 2012 року святкуватиметься Всесвітній День Джеймса Бонда, позначаючи тим самим 50-річний ювілей створення кінофраншизи про пригоди агента 007. В 1962 році Альберт Р. Брокколі та Гарі Зальцман адаптували роман Іана Флемінга «Доктор Ноу» і перенесли його на великий екран. На сьогодні франшиза про Джеймса Бонда є найдовшою в історії кінематографу, вона налічує 23 фільми. Остання стрічка про агента британської розвідки, «007 Координати Скайфолл», вийде в прокат в Британії 26 жовтня, в США – 9 листопада, а в Україні – 1 листопада.



В Сполучених Штатах святкування Всесвітнього Дня Джеймса Бонда відзначатиметься ретроспективою стрічок в Музеї Сучасного Мистецтва в Нью-Йорку, а також музичною ніччю Бонда, яку проведе Академія Кіномистецтв в Лос-Анджелесі. В інших країнах світу також заплановані різні події. В Британії Christie’s проведе благодійний аукціон пам’ятних речей Джеймса Бонда, кошти від якого надійдуть до UNICEF та інших благодійних фондів. В Бельгії та Південній Африці працівники офісів проведуть тематичну п’ятницю в стилі Бонда – люди прийдуть на роботу в смокінгах та вечірніх платтях. В Австралії, Бельгії, Франції, Голландії, Індії, Японії, Латвії, Мексиці та Росії пройдуть покази документальної стрічки «Все або нічого: невідома історії 007».







ПРО «007 КООРДИНАТИ СКАЙФОЛЛ»

Деніел Крейг повертається в ролі героя романів Іана Флемінга, Джеймса Бонда, в стрічці «007 Координати «Скайфолл», 23-ій частині найуспішнішої кінофраншизи усіх часів і народів. В «007 Координати «Скайфолл» відданість Бонда М пройде випробування, коли відкриється завіса її минулого. Агенції MI6 загрожує небезпека і агент 007 повинен відвернути і знищити небезпеку, чого б це йому не вартувало. Фільм представляють EON Productions Альберта М. Брокколі, Metro-Goldwyn-Mayer Studios та Sony Pictures Entertainment. Режисер Сем Мендес. Продюсери Майкл Дж. Вілсон та Барбара Брокколі. Сценаристи Ніл Первіс, Роберт Вейд та Джон Логан.





Про компанію EON Productions Альберта Р. Брокколі

EON Productions Limited та Danjaq LLC є власністю та повністю керуються родиною Вілсон/Брокколі. Компанія Danjaq знаходиться в США і, спільно з MGM, володіє правами на всі існуючі стрічки про Джеймса Бонда і контролює права на виробництво майбутніх фільмів про Джеймса Бонда, а також світовий мерчандайзинг. EON Productions є філією Danjaq, знаходиться в Лондоні та є продакшн-компанією, що знімає фільми про Джеймса Бонда. Франшиза про агента 007 найдовша в історії кінематографу і налічує 22 стрічки, починаючи з 1962 року. Незабаром світ побачить 23-тя частина франшизи, «007 Координати «Скайфолл».



Про Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc.

Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc. («MGM») - компанія-лідер в сегменті розваг, основною діяльністю якою є виробництво та світова дистрибуція кіно- і телепродукції. Компанія володіє багатою бібліотекою фільмів та телепроектів світового рівня. До того ж, MGM володіє долями американських та міжнародних телеканалів, в тому числі MGM-брендованими телеканалами в США, Канаді, Британії та Германії. Більше інформації на www.mgm.com.





Про Sony Pictures

Sony Pictures Entertainment (SPE) є дочірньою компанією Sony Corporationof America, яка в свою чергу є філією токійської компанії Sony Corporation. Основна міжнародна діяльність SPE включає виробництво та дистрибуцію кіно – і телепродуктів в 159 країнах світу. Більше інформації на http://www.sonypictures.com/


Скоро в прокаті
з 9 травня 2024
з 16 травня 2024
з 23 травня 2024