007: КООРДИНАТИ СКАЙФОЛЛ – ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО ФІЛЬМ

20 жовтня 2012

· На будівництво підземної штаб-квартири МІ6 в сьомому павільйоні Pinewood Studios у 250 робітників пішло 9 тижнів.

· Зброяр Джесс Скоттоу підрахував кількість патронів, які відстріляли актори в тренувальному тирі, готуючись до зйомок. Вийшло більше 200 000 штук.

· Обойма «Глоку-18», яким користується Патрік, вміщує 100 патронів. Швидкострільність цього автоматичного пістолету складає 20 вистрілів на секунду.

· У Деніела Крейга було 85 костюмів від дизайнера Тома Форда, призначених тільки для вступної сцени.

· В краватку Бонда, яку Крейг носив для сцен з перегонами на мотоциклах, були вшиті обтяжувачі. Це було зроблено для того, щоб краватка не запліталася навколо шиї актора під час швидкої їзди.

· Асфальт на вулицях Стамбулу обприскували «Кока-колою», щоб покришки мотоциклів не ковзали на крутих віражах.

· Координатор трюків Гарі Пауел є продовжувачем сімейної династії. Пауели працювали на зйомках бондіани з найпершої стрічки «Доктор Ноу», яка вийшла на екрани в 1962 році. Його батько Ношер Пауел і дядько Дінні працювали на зйомках усіх фільмів з Коннері та Лезенбі. Його брат Грег працював з Муром та Далтоном. Сам Гарі був задіяний в знімальному процесі всіх фільмів з Броснаном та Крейгом.

· Для зйомок на стамбульському Гранд Базарі бригаді декораторів довелося замінити крівлю на пластини з щільної гуми. Це була своєрідна страховка на той випадок, якщо трюк піде не по запланованій програмі. Після завершення зйомок оригінальну крівлю повернули на місце.

· Під час зйомок Гранд Базар функціонував в звичайному режимі. Покупці й не здогадувалися, що всього в кількох метрах над їхніми головами йдуть напружені перегони.

· В коледжі художник-постановник фільму «Квант милосердя» був талановитим футболістом. Його навіть запрошували в основний склад команди LA Rams. Однак він відкинув цю приманливу пропозиції і продовжив навчатися графічному дизайну. Отримавши премію «Оскар», художник-постановник зрозумів, що не помилився в виборі.

· В зйомках сцени на вулиці Вайт Холл, де Бонд женеться за Сільвою, були задіяні 750 статистів, 100 автомобілів на тлі, 300 членів знімальної групи та багато представників найрізноманітніших лондонських департаментів та відомств, що слідкували за процесом.


Скоро в прокаті
з 25 квітня 2024